Prijem za rukometašice osvajačice Kupa Srbije

JAGODINA – Gradonačlenik Jagodine Ratko Stevanović i pPredsednik Skupštine grada Dragan Marković primili su danas rukometašice ŽORK „Jagodina“, koje su u nedelju u Zrenjaninu, pobedom nad rukometašicama NAISE iz Niša sa 32:24 (14:14), osvojile Kup Srbije za sezonu 2019-2020. godinu.

Rukometašice su predvodili predsednik kluba Aleksandar Miladinović i trener Dragan Markov.

Čestitajući pobedu rukometašicama i rukovodstvu kluba, Marković je istako da je to veliki uspeh za grad i poželeo im da nastave s pobedama.

„Mi smo stvorili uslove da se svi mladi bave sportom, želimo da mlade otrgnemo od poroka, i umesto kafića, droge i alkohola, da se bave sportom i budu najbolji uzor, onima koji dolaze“, istakao je Marković.

„Vi volite sport, među vama je više od 90 odsto koji igraju rukomet zato što to vole, a kada nešto volite, a imate stimulaciju, dolaze rezultati“, dodao je Marković.

On je poručio da će grad nastaviti da pomaže sportiste, „ne samo u sportu već i na druge načine“.

Miladinović i Markov, zahvaljujući se na prijemu, istakli su da ovog uspeha ne bi bilo da nije bilo pomoći grada.

Pobednički pehar Markoviću je simbolično uručio Miladinović.

Posle nedeljne utakmice, koja se igrala u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, dve rukometašice „Jagodine“, proglašene su za najbolje.

Jelena Gojković, koja je dala 11 golova, proglašena je najboljom rukometašicom, a Jelena Đurašinovic, sa 18 odbrana, najboljim golmanom utakmice.

„Jagodina“ je igrala u sastavu: Kostić, Adžić 5, Kaitović 1, Majkić, Piler 5, Sivčev, Vukčević 3, Lovrić, Kosanović (dve odbrane), Jovanović 3, Raičević, Ašanin 4, Đurašinović (18 odbrana), Stojanović, Gojković 11.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar