Prlainović: Dobar uvod za nastavak turnira

Vaterpolisti Srbije trijumfalno su počeli odbranu svetskog zlata, pošto su u uvodnoj utakmici planetarnog šampionata u Budimpešti savladali Južnu Afriku (21:5).

“Delfini” su lako i ubedljivo savladali nedoraslog rivala, koji je od prvog do poslednjeg minuta bio u podređenom položaju.

– Očekivali smo ovakvu utakmicu i iskoristili smo je da se dobro rasplivamo. Imali smo dosta kontra napada, mnogio šuteva na gol, osetili smo teren i ovo je dobar uvod za nastavak turnira. Protiv Španije nas očekuje mnogo zahtevnija utakmica – rekao je Prlainović i potom dodao:

– U ponedeljak ujutru smo imali veoma jak trening, jer je u duelu sa Južnom Afrikom kvalitet svakako bio na našoj strani. Kod nas je postala praksa da kada igramo protiv evidentno slabijeg rivala to iskoristimo da dobro treniramo, jer to nam uvek mnogo znači u kasnijoj fazi takmičenja. Ono što nas krasi godinama je činjenica da podižemo formu kako takmičenje odmiče, mi ćemo učiniti sve da to tako bude i ovog puta.

U drugoj utakmici naše grupe bilo je mnogo neizvesnije, a Prlainović je prokomentarisao trujumf Španaca u duelu sa Grcima, prenose Novosti.

– Zanimljiva utakmca, svi smo je gledali. Očekivao sam da će biti neizvesno, Španija je bila za nijansu bolja. Mislim da će i naši dueli sa Špancima i Grcima biti veoma interesantni – rekao je Andrija Prlainović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

andrija prlainovićspsrbijavaterpolo
Komentari (0)
Dodaj komentar