Pro Reko na peterce dobio NBGD u finalu LŠ

BEOGRAD – Vaterpolisti italijanskog Pro Reka osvojili su sinoć titulu prvaka Evrope pošto su u finalu savladali Novi Beograd boljim izvođenjem peteraca sa 17:16, nakon što je posle 32 minuta igre bilo nerešeno 13:13.

Pro Reko je uspeo da odbrani šampionski pehar osvojen prošle godine takođe na bazenu „11. april“ i tako 10. put postane najbolji tim na Starom kontinentu.

Velika borba viđena je u finalu koje je bilo spektakularno.

Igra u bazenu bila je izuzetno kvalitetna, a ambijent i atmosfera za pamćenje. Tribine su bile prepune, a publika je mogla da uživa u vrhunskoj vaterpolo predstavi.

Novi Beograd je tokom većeg dela meča bio u prednosti, a izabranici trenera Igora Milanovića su u čak tri navrata imali dva gola prednosti.

Nikola Jakšić golgeterski je predvodio Novobeograđane, pogađao je nemilosrdno iz svih pozicija, a Mandić igrao izuzetno u odbrani.

Sa druge strane, najviše problema domaćinu zadavali su Aron Janger i Gergo Zalanki, koji su bili veoma šuterski raspoloženi.
Finiš meča je bio izuzetno uzbudljiv, dostojan velikog finala. Ekipe su izjedančene ušle u poslednji minut, da bi Nikola Jakšić svojim šestim golom doneo prednost Novom Beogradu 50 sekundi pre kraja.

Ipak, iskusna ekipa Pro Reka kojoj je ovo bilo 17 učešće u finalu, se nije predala, a Gergo Zalanki je 12 sekundi pre kraja spasao svoj tim poraza.

Pitanje pobednika rešeno je izvođenjem peteraca, u kojima je italijanski tim imao više sreće.

Penale za Novi Beograd nisu iskoristili Dušan Mandić i Nikola Jakšić, dok je odlučujući petarac za Pro Reko realizovao Mađar Gergo Zalanki, petostruki strelac na ovom meču.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar