Progovorio glavni sudija meča Ju-Es opena o Novakovoj diskvalifikaciji

Glavni sudija meča Ju-Es opena koji je diskvalifikovao Novaka Đokovića, Soren Frimel, rekao je da je to bila ispravna odluka.

On je nakon Novakove diskvalifikacije rekao da je to bila jedina opcija i da je odluka ,,zasnovana na činjenici da je loptica udarena u besu, nesmotreno i da je sudiju udarila pravo u grlo“.

Takođe, Frimel je uveren da Đoković nije imao nameru da učini tako nešto.

“Dva su faktora – akcija i rezultat. Akcija je, iako nije bilo namere, dovela do rezultata, a to je udaranje sudije lopticom i činjenica da je ona očigledno bila povređena. To su glavni faktori pri donošenju odluke u ovom slučaju”, kazao je Frimel.
On je prošle godine postavljen za sudiju na US Openu i po prvi put se našao u situaciji da diskvalifikuje nekog igrača.

“Kažnjavanje igrača na Gren slemu je važna i veoma teška odluka. Nije važno na kom terenu se sve dešava ili o kom igraču se radi, moraš da doneseš ispravnu odluku. Svi na terenu su bili svesni uloga u ovom slučaju”, istakao je Frimel.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

novak djokovicsudija
Komentari (5)
Dodaj komentar
  • patriot

    A John McEnroe ?

  • Nataša Gajić

    Svakog od prisutnih može nenadano da pogodi ispucana lopta/tica; trebaju žičane ograde kao zaštita od „bolida“… i u fudbalu hahaha!

  • David

    kao što sam ranije ovde napisao koji je posao sudije verovatno treba da prati lopticu ako ne ume onda neka radi nešto drugo

  • Anonimni

    Da, bilo je zaista krajnje vreme da se zaustavi njegovo histericno ponasanje na terenu.

  • bambi

    Jedno je strasna zelja za pobedom a drugo je prepoznavanje socijalnih ogranicenja u danasnjem modernom drustvu. Misljenja sam da je sve ovo namesteno i linijske sudije uvek preteraju sa glumom zato sto dobijaju ogromne novce za to. Sa druge strane Djokovic mora da prestane ovo da radi, da prestane da se dere iz sveg glasa, da psuje publiku, trenere.