Prosinečki: Neću na klupu Srbije, dosta mi je rada na Balkanu

Kada god se isprazni neko mesto u Zagrebu ili Beogradu, mediji uvek mene izvuku. Iskreno, umoran sam od toga, tih priča. Šta god da izjavim, druga će strana komentarisati, vagati. Da se razumijemo, ja nacionalno opterećenje nemam. Na pitanje da li su me zvali sa Terazija, odgovor je ne, rekao je Robert Prosinečki u razgovoru za Večernji list i otkrio da ga posao selektora Srbije ne bi zanimao ni da ga pozovu, iako se u medijima već uveliko spominje kao mogući naslednik smenjenog Muslina.

– Hvala onima koji me spominju, ali ja neću biti selektor Srbije, dosta mi je toga da radim na ovim prostorima. Moji su svi planovi vezani za to da preuzmem klub, i to negde u Evropi.

I u Hrvatskoj ga često spominju kao mogućeg selektora Vatrenih, pogotovo je to aktealno bilo nakon smene Ante Čačića.

– Ma i ta je tema izlizana. Bio sam bez posla, niko me nije zvao. A znamo i zašto.

Iako fudbal ovim prostorima jako dobro poznaje, Robert zna i šta nosi trenerski posao u okruženju, sa kakvim se pritiskom nose treneri u Hrvatskoj, Srbiji…

– Sve bi mi to u životu stvorilo veliki pritisak, razgovaram sa suprugom koja sve to sjajno podnosi. Ali ona se ipak veseli ako dobijem ponudu iz Kajzerija i Bakua. Voli da smo daleko od pritiska. I ja drukčije funkcionišem – priča Prosinečki.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

robert prosinečkiselektorsrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar