Prve probe za Mundijal: Moramo da „pričamo“ samo na terenu

Pola zemaljske kugle preleteće „orlovi“ Mladena Krstajića na putu ka Dalekom istoku. Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je juče ujutro na azijsku turneju, na kojoj će u petak 10. novembra u Gvangdžouu igrati prijateljski meč s Kinom (12.35 po našem vremenu), a 14. novembra u Busanu sa Južnom Korejom (12.00).

Podmlađeni sastav Srbije je na daleki put krenuo u izmenjenom sastavu, jer su s prvobitnog spiska Krstajića, umesto golmana Jovanovića, Nikole Maksimovića, Nastasića, Matića, Milivojevića i Fejse, svoje mesto u avionu našli golman Dmitrović, Milnković-Savić, Grujić, Krstičić, Radonjić, Nemanja Maksimović i Andrija Živković.

– Prelep je osećaj biti ponovo u najboljoj reprezentaciji. Drago mi je što sam opet sa ovim momcima, i uvek mi je velika čast da igram za reprezentaciju – rekao je pred polazak na put Andrija Živković.

Na pitanje o odlasku Muslina sa klupe „orlova“, Živković je bio kratak: – Nije na igračima da o tome govore. Mi moramo da „pričamo“ samo na terenu.

Pred mečeve sa Kinom i Južnom Korejom optimista je i centarfor Aleksandar Prijović.

– Idemo na pobede u oba meča. Svaku utakmicu shvatamo ozbiljno. Biće naporan put, ali imaćemo dovoljno vremena da se odmorimo i pripremimo. Dobro je videti neka nova lica u reprezentaciji. Na nama je da ih prihvatimo, uostalom, kao što su i mene saigrači prihvatili i pomogli mi da se adaptiram na uslove u reprezentaciji – dodaje Prijović.

Ni golgeter PAOK ne želi da se bavi pitanjima o bivšem ili budućem selektoru, prenose Novosti.

– To je politika Saveza i nije na nama da o tome raspravljamo. Ja samo želim da zahvalim Slavoljubu Muslinu na pozivu i poverenju koje mi je ukazao. Nadam se da sam delimično i opravdao to poverenje. Sada je selektor Mladen Krstajić, i na nama je da njegovu filozofiju fudbala prenesemo na teren. Želim da igram dobro, želim da Srbija pobeđuje i, naravno, želim da dajem golove.

Mlada reprezentacija je sinoć počela pripreme za dva meča kvalifikacija za EP protiv Austrije u Beču (10. novembar, 18.30) i u Jermeniji (14. novembar, 12.00). Selektor Goran Đorović ne može da računa na četvoricu sjajnih igrača, Živkovića, Grujića, Milinković-Savića i Radonjića, koji su sa A timom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fudbalreprezentacijasrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar