„Publika Federera i Nadala drugačije tretira nego Đokovića“

Nekadašnji američki teniser Tod Martin govorio je u intervjuu za Express o nedavnom incidentu na US Openu i zviždanju njujorške publike Novaku Đokoviću, koji je zbog povrede ramena morao da preda meč četvrtog kola Stenu Vavrinki.

– Morate da razumete da je navijač iz Njujorka drugačiji. Taj navijač nema filter i, a to ne mislim u negativnom smislu, vrlo je privilegovan. Njujorška publika dolazi na mečeve sa velikim očekivanjima da se zabavi. A kada sagledate sve prilike koje imaju za zabavu i činjenicu da su platili ulaznicu id 200 dolara, dolazite do toga da oni zaista žele zabavu na terenu – objasnio je ovaj 49-godišnjak, čiji je najveći uspeh bilo 4. mesto na ATP listi.

– Ne mislim da je lepo kada izvižde nekog ko je pred njih ostavio dušu kao što je to Novak uradio tokom godina. Ali me uopšte ne iznenađuje – priznaje Martin i dodaje:

– Ja sam trenirao Novaka Đokovića, i nije uvek bilo tako. Ali činjenica je da se suprotstavio publici pre deset godina, a oni to verovatno pamte. Nisu ga svi u publici izviždali, ali nemaju svi isti ukus i nisu svi spremni da oproste – zaključuje Amerikanac.

Takođe je priznao da Rodžera Federera i Rafaela Nadala publika drugačije tretira u odnosu na druge tenisere.

– Rodžer i Rafa su iznad ostalih. I to ponajviše zbog toga kako obavljaju posao, svakog dana, svake godine, i na terenu i van njega.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ĐokovićfedererNadal
Komentari (0)
Dodaj komentar