Puklo: Toni Nadal posle 20 godina prekida saradnju sa Rafom

Teniski svet danas je u šoku nakon objave legendarnog Tonija Nadala da će na kraju sezone raskinuti saradnju dugu dve decenije sa rođakom, slavnim Rafaelom Nadalom.

Toni Nadal je preko Tvitera poručio javnosti da je primetio kako je njegova uloga u Rafinom timu u poslednje vreme minimizirana i kako će se fokusirati na rad sa mladim talentima u akademiji „Rafael Nadal“.

“Na kraju sezone prestaje moja saradnja s Rafom. Nećemo više putovati zajedno. Cilj mi je da se fokusiram na rad s mladim igračima u “Rafael Nadal akademiji“. Odnos s mojim nećakom uvek je bio odličan. Do njegove 17. godine ja sam bio taj koji je o svemu odlučivao. Tada se najpre priključio menadžer, a onda je Rafin otac učestvovao sa svojim savetima. Malo po malo, kako je vreme prolazilo, imao sam sve manje uticaja. Na kraju me niko više ništa nije pitao“, objasnio je Toni Nadal razlog prekida saradnje s Rafom.

Njih su dvojica osvojili 69 ATP naslova, od toga čak 14 Gren slemova (rekordnih devet na Rolan Garosu). Rafa je nedavno u svoj tim uvrstio i bivšeg tenisera Karlosa Moju koji je dodatno oslabio uticaj strica Tonija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rafael NadalToni Nadal
Komentari (0)
Dodaj komentar