Putin naredio pojačane mere bezbednosti tokom Mundijala

Ruski predsednik Vladimir Putin naredio danas da tokom Svetskog prvenstva u fudbalu, koje se u Rusiji održava sledeće godine, budu pojačane mere obezbeđenja u transportnim uslugama, hotelima i drugim objektima, prenosi TAS S.

„Da se preduzmu dodatne mere u sferi pružanja obezbeđenja tokom FIFA Svetskog prvenstva 2018. u celokupnoj transpartnoj infrastrukturi i infrastrukturi hotelske mreže u svim područjima koje je Ruska Federacija odabrala da ugoste mečeva Svetskog prvenstva“, navedeno je u Putinovim instrukcijama.

Predsednik Rusije naredio je da mu do 15. januara budu dostavljeni izveštaji o spremnosti svih objekata za predstojeće Svetsko prvenstvo.

Sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev izjavio je ranije danas da je problem terorizma u Rusiji gotovo sveden na nulu.

„Hvala Bogu, uspeli smo da skoro na nulu svedemo ovaj problem unutar zemlje. Blagovremeno pronalazimo osobe koje nameravaju da počine terorističke napade ili aktivnosti vezane za terorizam“, rekao je on novinarima.

Patrušev je, međutim, naglasio da je potrebno delovati i izvan zemlje da bi se ta pretnja dodatno smanjila, napomenuvši da se na tome trenutno radi u Siriji.

Ranije je istraživački institut sa sedištem u SAD „Sufan centar“ naveo u izveštaju da je Rusija postala glavni izvor stranih plaćenika Islamske države, tvrdeći da se 3.417 Rusa bori na strani džihadista.

Mediji su juče naveli da je Islamska država zapretila da će Svetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji 2018. godine biti meta njihovih napada.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bezbednostsvetsko prvenstvoVladimir Putin
Komentari (0)
Dodaj komentar