Radojević i Mitrović: Prva utakmica najteža

LIRIJA – Rukometašice Srbije Tamara Radojević i Ivana Mitrović ističu da će prvi meč protiv Poljske na otvaranju Svetskog prvenstva u Španiji biti najteži.

Rukometašice Srbije sutra započinju takmičenje na šampionatu sveta utakmicom protiv Poljske do 20.30 sati.

„Koncentracija je na prvoj utakmici,uvek je ta prva utakmica najteža, ko god da je protivnik, jači ili slabiji, prva utakmica je najteža. Poljska nije ni malo laka ni naivna ekipa, jeste da smo igrali sa njima u prethodnom baražu za Svetsko prvenstvo i pobedili ih sa 14 golova razlike, ali to ne treba da znači da sutrašnju utakmicu treba da olako shvatimo. Ako budemo dobre i disciplinovane u odbrani kao što nam je trener rekao, mislim da će rezultat biti pozitivan“, rekla je Radojević za sajt RS S.

Za Ivanu Mitrović je ovo prvo veliko takmičenje sa reprezentacijom Srbije.

„Kod mene vlada veliko uzbuđenje, naravno pozitivno. Tu je i sreća i radost što sam na Svetskom prvenstvu sa reprezentacijom. Ima malo straha, dosta pozitivne energije.
Sastančimo dosta, dobro radimo, trudimo se da pored puta i umora ostanemo fokusirani na našeg protivnika i na nas same, na zadatke u fazi odbrane i u fazi napada“.

Ona se osvrnula i na prvog rivala.

„Mislim da samo treba da ostanemo fokusirane na ono šta nikako ne bi smelo da nam se desi, na neke njihove lake golove i da ostanemo fokusirani na nas. Došle smo na Svetsko prvenstvo i treba da damo sve od sebe“, zaključila je Mitrović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar