Radonjić: Ispod svakog nivoa;Jovanović: Naša dobra utakmica

BEOGRAD – Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić izjavio je da je nezadovoljan igrom svog tima na drugom meču polufinala plej-ofa Superlige protiv ekipe Mege.

Mega je danas na svom terenu pobedila sa 77:70 i izjednačila na 1:1 u polufinalnoj seriji.

„Čestitke Megi na pobedi i sjajnoj igri. Bili su bolji od nas, igrali su sa većom energijom, ogromnom željom, koja je bila očigledna od samog starta. Nekih par minuta u prvom delu utakmice su izgledala korektno sa naše strane, ostalo je bilo apsolutno ispod svakog nivoa, izgledali smo kao ekipa koja nije došla da igra ovaj meč. Očekujem da odnos bude drugačiji i da kroz to pokažemo i kvalitet i da opravdamo to što smo favoriti“, rekao je Radonjić posle utakmice.

Trener Mege Vladimir Jovanović je istakao da je njegova ekipa zaslužila da produži polufinalnu seriju.

„Bilo nam je mnogo teško i veoma važno da spremimo ovu utakmicu. Čestitao sam igračima u svlačionici, jer mislim da smo zaista zaslužili da produžimo ovu polufinalnu seriju, ne zbog zalaganja na ovoj utakmici posebno u drugom poluvremenu, već zbog cele sezone. Ovi momci su pre svega jako pošteni i mladi i naporno su radili ovih 10 meseci. Drago mi je, pre svega, zbog njih, što će ova serija imati i majstoricu“, rekao je Jovanović.

„Mi smo promenom odbrane, ali pre svega načinom na koji smo pristupili energetski na oba koša, napravili veliku promenu u odnosu snaga i uveli utakmicu u egal. Oni su imali problem na našu zonsku odbranu, ali smo mi sa mnogo većom agilnošću odradili taj skok u napadu. U odbrani smo odigrali daleko agresivnije i mislim da smo zasluženo slavili. Drago mi je što smo mi kao tim i klub ovako dobrom utakmicom pokazali da smo veoma ozbiljno shvatili ovu polufinalnu seriju“, izjavio je trener Mege.

Majstorica će biti odigrana u utorak, 14. juna, u dvorani „Aleksandar Nikolić“.

Pobednik ovog duela igraće u finalu protiv FMP-a, pošto je Partizan odustao od nastupa u Superligi Srbije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar