Radonjić: Real ima veliku snagu, a još smo bez Jovića

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će duel u Madridu protiv Reala u Evroligi biti posebno težak zbog izostanka Stefana Jovića.

„Jović još uvek nije počeo sa treninzima i ne znam kada će. Potpuno je jasno kolika je uloga Stefana u našoj igri, ali uradićemo sve, koliko je to moguće, da nadoknadimo njegovo odsustvo. Svaki meč je prilika da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu. Pokušaćemo to da uradimo, bez obzira na situaciju u kojoj se nalazimo i veliku snagu rivala“, rekao je Radonjić za klupski sajt.

On je dodao da će glavni zadatak biti da odbranom i kontrolom ritma Crvena zvezda smanji ogroman napadački kvalitet Reala.

„U igri našeg protivnika dosta toga polazi od Ljulja, ali tu je plejada vrhunskih igrača. Čeka nas veoma težak zadatak“, rekao je Radonjić i dodao da je Nemanja Dangubić tek počeo da radi sa ekipom posle povrede.

Borbeni bek Branko Lazić naglašava da očekuje potpuno drugačiju utakmicu od one u Beogradu koju je Zvezda dobila 82:70.

„Igramo na njihovom terenu, a Realu duel protiv nas dolazi posle tri vezana poraza i sigurno će biti dodatno motivisani. I zbog poraza u Beogradu, ali i zbog želje da prekinu taj niz kako bi sačuvali prvo mesto pred plej-of. Pokušaćemo da odigramo dobru utakmicu i iznenadimo ih“, poručio je Lazić.

Slično kao i Lazić razmišlja njegov saigrač Milko Bjelica, kada se podvuče paralela sa prethodnim međusobnim susretom dva tima.

„Real je lider na tabeli, ima fantastičan roster, pokazali su da su najbolja ekipa u Španiji. Mogu da pobede svakoga, iskusni su i imaju sjajnog trenera, ali želimo da odigramo dobru utakmicu u Madridu“, zaključuje Bjelica.

Utakmica 25. kola Evrolige između Real Madrida i Crvene zvezde igra se sutra od 21 sat u dvorani „WIZink“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Crvena ZvezdaDejan Radonjić
Komentari (0)
Dodaj komentar