Radonjić: Velika pobeda za nas, imali smo pravi pristup

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da su njegovi košarkaši imali pravi pristup utakmici u pobedi nad Panatinaikosom u Atini, prvom u Top 16 fazi Evrolige.

„Čestitke igračima na pobedi. Mislim da smo imali od starta dobar pristup utakmici. Bilo je grešaka posebno u fazi zagrađivanja protivničkih igrača, i u prvoj i u drugoj četvrtini rival je imao devet ofanzivnih skokova, ali uspeli smo da pametnim napadom iz odbrane dođemo do rezultatske ravnoteže“, rekao je Radonjić novinarima u Atini.

Zvezda je kontrolisala meč od druge četvrtine, iako je Panatinaikos uspevao da izjednači ili da smanji veliku prednost u finišu.

„Jako bitno za nas je to što smo uspeli da povedemo u drugoj četvrtini. Dobro smo reagovali na startu treće četvrtine i čuvali prednost. Znali smo da će PAO svojim kvalitetom doći do pozicije da može rezultatski da se vrati u meč. Izdržali smo i to, u drugom poluvremenu imali smo još bolji skok nego u prvom, i igrali još bolju odbranu, a pametnim napadom čuvali smo razliku i došli do velike pobede za nas, ne samo rezultatski“, rekao je Radonjić.

Trener Panatinaikosa i selektor reprezentacije Srbije Aleksandar Djordjević rekao je da njegovom timu ništa nije polazilo za rukom.

„Ovo je jedna od onih večeri gde nam ništa nije polazilo za rukom, naročito u napadu…nismo bili na nivou. Čestitam Zvezdi, igrali su sa mnogo energije…Večeras je falilo energije, ne znam šta je bilo igračima. Ovo nismo bili mi. Moramo da se vratimo i da reagujemo kao muškarci“, rekao je Djordjević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar