Real pita: Ko je odgovoran za incidente u finalu LŠ?

MADRID – Fudbalski klub Real stao je odbranu svojih navijača, koji su kako tvrde u madridskom klubu bili žrtve nemilih događaja uoči, tokom i posle finala Lige šampiona protiv Liverpula u Parizu.

Madridski klub je na svom zvaničnom sajtu zatražio odgovore od nadležnih za incidente u glavnom gradu Francuske. Finale je kasnilo 35 minuta, a francuske vlasti tvrde da su za incidente bili odgovorni navijači Liverpula sa falsifikovanim ulaznicama.

Real je zatražio odgovor po kojim je kriterijumima stadion „Francuska“ izabran za domaćina finalnog meča Lige šampiona. Finale najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja trebalo je da bude odigrano u Sankt Peterburgu, ali je ruskom gradu oduzeto domaćinstvo zbog rata u Ukrajini.

Madridski klub traži odgovornost zašto su navijači Reala ostali „bespomoćni i bez odbrane“.

„Nešto što je trebalo da bude festival fudbala za sve navijače pretvorilo se u seriju nemilih događaja, koji su izazvali duboko ogorčenje širom sveta. Kao što se vidi na fotografijama i snimcima koje su objavili mediji mnogi navijači su bili napadnuti, maltretirani i opljačkani, a neki od njih su čak proveli i noć u bolnici. Fudbal je svetu preneo pogrešan odgovor. Naši navijači zaslužuju odgovor, a nadležne pozivamo da iskorene ove nemile događaja iz fudbala, kao i iz celog sporta“, saopšteno je iz Reala.

Real je pobedio 1:0 i osvojio rekordni 14. trofej u Ligi šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar