Reči Siniše Mihajlovića odzvanjaju: Mi, Srbi, najgori smo za sebe

Iza Siniše Mihajlovića, slavnog fudbalera i trenera italijanske Bolonje, težak je period.

Mihajlović je karijeru započeo u Borovu, nakon čega je nosio dresove Vojvodine i Crvene zvezde. Iz Beograda se zaputio u Italiju, najpre u Romu, a najzapaženije igrače dane ostvario je u Sampdoriji i Laciju. Pred kraj karijere nosio je dres Intera. Takođe, bio je član i generacije koja je na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Čileu 1987. osvojila naslov prvaka za Jugoslaviju.

U trenerskoj karijeri, od 2008. godine do danas, vodio je niz italijanskih klubova, ali i reprezentaciju Srbije. U razgovoru s Ivanom Ivanovićem, Mihajlović se prisetio upravo tog doba karijere, između ostalog zbog toga nije imao najbolji odnos sa domaćim novinarima.

Brojni su ga za vreme mandata kritikovali.

– Mi smo najgori za sebe kao narod. Više sam cenjen u Italiji i inostranstvu nego u Srbiji. Ja sam bio selektor reprezentacije, što je u državama koje vole fudbal najvažnija pozicija nakon predsednika. Kada te vide jednom u tri meseca, svi te hvale, a kada te gledaju svaki dan, onda kažu: „Ma, on je kondom.“ Kod nas je veliki broj ljudi koji ne žele dobro… Kao da im je drago da stvari ne idu kako treba… – rekao je Mihajlović.

U razgovoru se prisetio i utakmice s Hrvatima u Beogradu, gde je objašnjavao sve probleme s kojima se može susresti selektor.

– Može se dogoditi da se za važne utakmice, za sedam dana, povrede dva-tri glavna igrača. Ili veliki broj njih ne bude u formi ili ne igraju za svoje klubove. U zadnjoj utakmici, kada smo igrali s Hrvatima u Beogradu, nedelju dana nakon tog susreta od 17 igrača, njih 14 igralo je u evropskim takmičenjima. U odnosu na godinu pre kada su ih igrala samo trojica – objasnio je Mihajlović.

Govorio je i o svom detinjstvu u Borovu, gde je delio jednu bananu sa svojim bratom.

– U Hrvatskoj, gde sam rođen, tada je kilogram banana koštao kao mesečna plata moje majke. Ona bi nam kupila jednu bananu pa bismo je brat i ja podelili. Rekao sam joj, kada postanem bogat, da ću kupiti kamion banana, ali nisam to još učinio – zaključio je.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Siniša Mihajlović
Komentari (0)
Dodaj komentar