Roberta Vinči izbacila Serenu Vilijams sa Ju Es opena

Prva teniserka sveta Amerikanka Serena Vilijams neće braniti titulu na Otvorenom prvenstvu SAD u Njujorku, pošto je večeras u polufinalu izgubila od 43. teniserke sveta Roberte Vinči sa 1:2 u setovima (6:2, 4:6, 4:6).

Vinči je igrala u svom prvom polufinalu nekog grend slem turnira, a Vilijams je pokušavala da „kompletira kalendarski grend slem“ – da osvoji sva četiri grend slem turnira u jednoj godini. Poslednji put to je pošlo za rukom Nemici Štefi Graf 1988. godine.

Vinči je dobro počela meč, povela je sa 2:1 u prvom setu, ali je Vilijams osvojila pet gemova uzastopno i povela u meču. Italijanka je u petom gemu drugog seta napravila brejk, povela sa 3:2, tu prednost je sačuvala do kraja i izjednačila na 1:1 u setovima.

Vilijams je u trećem setu povela sa 2:0, ali je Italijanka preokrenula na 4:3. U osmom gemu prva teniserka sveta je imala dve brejk lopte za izjednačenje, ali ih nije iskoristila pa je Vinči povela sa 5:3. Amerikanka je zatim osvojila gem na svoj servis, a to je bez izgubljenog poena učinila i Vinči i posle prve meč lopte obezbedila plasman u prvo grend slem finale u karijeri.

Vinči nikada u prethodna četiri meča protiv Serene Vilijams nije osvojila ni set, a u 32. godini je prvi put igrala u polufinalu nekog grend slem turnira.

„Danas je moj dan, izvinite ljudi. Žao mi je Serena, žao mi je zbog Grend slema, zbog svega“, rekla je Vinči posle meča na terenu stadiona Artur Eš u Njujorku.

Vinči će u finalu igrati protiv sunarodnice Flavije Penete, koja je ranije danas pobedila drugu teniserku sveta Simonu Halep sa 6:1, 6:3.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar