Rodić: Očekujem maksimalan broj normi za OI 2016.

Selektor svih selekcija Kajakaškog saveza Srbije Miroslav Rodić izjavio je danas da veruje da će srpski reprezentativci na predstojećem Svetskom prvenstvu u Milanu ostvariti maksimalan broj normi za plasman na Olimpijske igre 2016. godine u Rio de Žaneiru.

Svetsko prvenstvo u kajaku i kanuu počinje sutra u Milanu, a Srbiju će predstavljati 21 takmičar u 17 disciplina.

„Stigli smo do najvažnijeg takmičenja ove godine, s obzirom da nam je od početka ove sezone osnovni cilj da izborimo što veći broj olimpijskih normi, a to se u kajaku u kanuu ove godine ostvaruje upravo na Svetskom prvenstvu. Rezultati koje su naši takmičari postigli na Evropskom prvenstvu, Svetskom kupu, Evropskim igrama u Bakuu i na nedavno održanom prvenstvu sveta za mlađe seniore daje mi za pravo da budem optimista da će Milano biti kruna veoma uspešne sezone“, rekao je Rodić.

„Naši takmičari su spremni, pogotovo oni koji se takmiče u olimpijskim disciplinama i siguran sam da ćemo obezbediti maksimalan broj normi za učešće na Igrama u Rio de Žaneiru naredne godine“, dodao je selektor.

Mesta u državnom timu određivana su na osnovu rezultata ostvarenih na Nacionalnim izbornim takmičenjima.

U reprezentaciji su Marko Dragosavljević, u disciplini K1 – 200, Stefan Vekić (K1 – 500), Dejan Pajić (K1 – 1.000) i Marko Tomićević (K1 – 5.000). Tu su i dvojci Nebojša Grujić i Marko Novaković (K2 – 200), Marko Tomićević i Milenko Zorić (K2 – 1.000) i Dragan Hančovski i Uroš Mitjev (K2 – 500).

U četvercu K4 – 1.000 nastupiće Simo Boltić, Vladimir Torubarov, Ervin Holpert i Dejan Terić, a u kanuu C1 – 1.000 nastupiće Strahinja Mladežić.

Na Svetskom prvenstvu učestvovaće i Nikolina Moldovan (K1 – 200), Kristina Bedeč (K1 – 500, K1 – 1.000 i K1 – 5.000) i u dvojcu K2 – 500 Milica Starović i Dalma Ružičić-Bendek.

U četvercu K4 -500 nastupiće Nikolina Moldovan, Milica Starović, Dalma Ružičić-Bendek i Olivera Moldovan.

U nacionalnom timu Srbije prvi put će se takmičiti i dve predstavnice u kanuu, što je u skladu sa programom Međunarodne kajakaške federacije za popularizaciju tih disciplina do Olimpijskih igara 2020. godine u Tokiju.

U C1- 200 nastupiće Krasimira Stojčeva, koja će se sa Nikolinom Mijušković takmičiti i u C2 – 500.

U reprezentaciji se nalaze i dva parakajakaša, Vuk Radovanović KL2 – 200 i Arsen Arsenović KL3 – 200.

Kako se navodi u saopštenju, olimpijska kvota pripada nacionalnom savezu i ne vezuje se za takmičara koji je kvotu ispunio. Sastav reprezentacije Srbije za učešće na Olimpijskim igrama 2016. godine biće određen na osnovu Nacionalnog izbornog takmičenja naredne godine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar