Ronaldo i Hese za pobedu Reala u Rimu

Fudbaleri Real Madrida pobedili su večeras na gostovanju ekipu Rome sa 2:0 u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

Golove za Real postigli su Kristijano Ronaldo u 57. i Hese u 86. minutu.

Real je od početka utakmice prebacio težište igre na polovinu domaćina, tako da je Roma tek posle šest-sedam minuta uspela da predje centar. Medjutim, opasnijih prilika i udaraca u okvir gola u prvih pola sata igre nije bilo.

Madridski klub je do prve ozbiljnije prilike stigao u 34. minutu nakon odlične akcije Kristijana Ronalda i Marsela, koji je potom šutirao iz prve, ali je lopta prošla pored gola domaće ekipe.

Roma je, na drugoj strani, igrala borbeno i čekala svoje prilike iz kontranapada. Najbolju šansu italijanska ekipa imala je u samom finišu prvog poluvremena, ali je pokušaj Stefana El Šaravija izblokirao Rafael Varan.

U 57. minutu Real je stigao do prednosti. Posle dodavanja Marsela po levoj strani, Ronaldo je izbacio Florencija i pogodio gornji desni ugao za 0:1.

U nastavku meča i fudbaleri oba tima su imali nekoliko prilika da još koji put zatresu mrežu. Za Romu su pokušavali Salah i Edin Džeko, a na drugoj strani su šanse propustili Karim Benzema i Ronaldo, ali rezultat se nije menjao sve do 86. minuta.

U tom 86. minutu Hese je rešio pitanje pobednika i doneo pobedu Zinedinu Zidanu na debiju u Ligi šampiona. Hese je sjajno završio akciju posle prodora po desnoj strani, šutirao je precizno i pogodio dalji ugao gola Vojćeha Ščešnog.

Revanš se igra na Santjago Bernabeu 8. marta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar