Rubens Barikelo

Rubens Barikelo, danas jedan od najboljih vozača Formule 1, rođen je 23. maja 1972. godine u Sao Paolu, u Brazilu. Jedan je od vozača Formule 1 koji je veoma brzo prešao sve prethodne trkačke klase i postigao veliki uspeh u vožnjama „najbržeg cirkusa na svetu“.

Sa devet godina je počeo da vozi karting, a već sa 17 je bio petostruki šampion u nacionalnom prvenstvu Brazila, dok sa 19 godina osvaja i svoju prvu titulu u Formuli 3.

U Formuli 1 pojavio se 1993. godine u ekipi Džordan. U ovom timu je vozio tri godine i 1997. godine prelazi u tim Stjuarta. U svoj današnji tim, Ferari, došao je 2000. godine. Prvu sezonu za ovaj tim završio je na četvrtom mestu, drugu na trećem mestu, a već sada je za aktuelnu sezonu obezbedio drugo mesto. Ako se ovakav trend nastavi, sledeće godine može da očekuje šampionsku titulu. Iako mu tretman u timu nije baš najbolji, budući da je Mihael Šumaher prvi vozač, ipak je u ovom timu ostvario najveće uspehe. Nekoliko puta je bio osvajač velikih nagrada. Do sada je vozio preko 150 trka u Formuli 1.

Veoma atraktivan Brazilac je oženjen, što može biti malo razočaranje za njegove obožavateljke.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar