Rusija savladala Nemačku, sa Italijanima za trofej ATP(video)

Tim Rusije boriće se za trofej ATP kupa sa Italijom, pošto je u polufinalu savladan Tim Nemačke rezultatom 2-1, prenose sportski mediji.

Prvi poen Rusima doneo je Andrej Rubljov koji je pod zatvorenim krovom u „Rod Lejver“ areni pobedio Jana-Lenarda Štrufa, 3:6, 6:1, 6:2.

Nemac je dobro počeo taj okršaj, ali je onda Moskovljanin potpuno preuzeo konce igre u svoje ruke i slavio posle 82 minuta igre.

Bila je to njegova treća pobeda na takmičenju, prethodno je savladao Gvida Pelju iz Argentine i Jošihita Nišioku iz Japana.

Protiv Štrufa je u poslednja dva seta ispalio čak 37 vinera i protivnika jednostavno ostavio bez šansi.

„U prvom setu sam bio malo nervozan, a i on je napadao i igrao veoma dobro. Nisam igrao dobro u tim trenucima. Rekao sam sebi, ako nastavim tako da igram, izgubiću 6:3, 6:3. Morao sam nešto da menjam, počeo sam više da rizikujem i idem na vinere, isplatilo se. Podigao sam nivo igre, bio agresivniji, to je dalo rezultat“, rekao je Rubljov.

Veliku radost svima u timu Rusije priredio je u drugom singl meču Danil Medvedev.

On je u sjajnom duelu bio bolji od Aleksandera Zvereva, 3:6, 6:3, 7:5. Bio je to njihov deveti duel i četvrta pobeda ruskog tenisera.

Meč je trajao dva sata i 32 minuta i Zverev ga je bolje otvorio, ali se Medvedev, kao i Rubljov prethodno, vratio u igru i na kraju pobedio, prenose sportski mediji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

ATP kuptenis
Komentari (0)
Dodaj komentar