Salihamidžić: Ponosan sam što Mane igra za Bajern

MINHEN – Sportski direktor Bajerna Hasan Salihamidžić izjavio je danas da je ponosan što senegalski fudbalski reprezentativac Sadio Mane igra za klub iz Minhena, prenose nemački mediji.

Mane je sinoć osvojio drugo mesto u izboru za „Zlatnu loptu“, koja se dodeljuje najboljem fudbaleru sveta u prošloj sezoni, iza napadača Reala Karima Benzemu. Senegalski fudbaler je bio prvi dobitnik nagrade za društveni angažman, koja je nazvana po slavnom brazilskom igraču Sokratesu.

„Mane je apsolutno igrač svetske klase i čovek koji ima sjajan karakter. Pokazao se kao jedan od najimpresivnijih igrača u napadu u Premijer ligi i Ligi šampiona, a već je izuzetno važan za naš tim. Srećan sam zbog njega. Zaslužuje da ga gledamo kao jednog od najboljih fudbalera sveta. Uz sve svoje uspehe, ostao je skroman, koji brine o drugima, oseća odgovornost za njih i podržava ih i pomaže im. To je razlog zašto je dobio i priznanje za svoj društveni angažman. Siguran sam da će Bajern u budućnost s Maneom u timu da doživi sjajne trenutke“, rekao je Salihamidžić.

Mane je u letnjem prelaznom roku stigao u Bajern iz Liverpula, a za nemački klub odigrao je 16 utakmica i postigao je devet golova.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar