Sančes najbolji mladi igrač EP

Portugalski reprezentativac Renato Sančes imenovan je danas za najboljeg mladog fudbalera Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Ovaj 18-godišnji fudbaler sredine terena bio je jedno senzacionalnih otkrića selektora Fernanda Santoša na Evropskom prvenstvu. Sančes je u prve četiri utakmice na šampionatu triput ušao u igru s klupe, da bi u četvrtfinalu protiv Poljske po prvi put bio u startnoj postavi.

On je te večeri u Marselju postigao prvi gol u dresu reprezentacije, a postao je i treći najmladji fudbaler na prvenstvima Evrope koji je nastupao u nokaut fazi. Sančes je i u naredna dva meča svoje selekcije na šampionatu Evrope bio u startnim postavama.

Sančes je protiv Francuske postao najmladji učesnik finala na evropskim prvenstvima sa 18 godina i 326 dana. On je tako oborio rekord saigrača Kristijana Ronalda, koji je u finalu EP 2004. godine protiv Grčke imao 19 godina i 150 dana.

On je uoči šampionata prešao iz Benfike u Bajern Mihnen za 35 miliona evra. On je na početku prethodne sezone nastupao za drugi tim Benfike, a igrao je i u kvalifikacijama za reprezentaciju Portugala za igrače do 19 godine, pre nego što je 25. marta debitovao za „A“ selekciju.

Portugalac je pobedio u konkurenciji Francuza Kingslija Komana i saigrača iz reprezentacija Rafaela Gereira.

Najboljeg mladog igrača Evropskog prvenstva izabrali su tehnički posmatrači Evropske fudbalske unije (Uefa) Joan Lupesku, ser Aleks Ferguson i Alen Žires.

Portugal je sinoć u finalu Evropskog prvenstva posle produžetaka pobedio Francusku s 1:0.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar