Santareli: San se ostvario; Bošković: Čast i privilegija

BEOGRAD – Kada sam dolazio na mesto selektora imao sam san i nadu da možemo da uradimo nešto veliko i san se ostvario, rekao je selektor odbojkašice Srbije Danijele Santareli.

„Ovo zlato je rezultat petomesečnog rada celog tima. Sve igračice su dale sve od sebe, pročile dosta znoja i dugujem im mnogo. Želim da se zahvalim i stručnom štabu na svemu što su uradili za mene“, izjavio je italijanski stručnjak na konferenciji za medije u hotelu M.

Najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković istakla je da još nije u potpunosti svesna šta je ekipa uradila osvajanjem svetske titule sa maksimalnih 12 pobeda.

„Čast i prvilegija je biti deo ovog tima. Ovo što smo mi uradili malo ko može, najvažnije je što smo verovale jedna u drugu, da smo se držale zajedno i igrale timski. Hvala sviuma na podršci i daćemo sve od sebe da se ponovo nađemo na istom mestu istim povodom“, rekla je Bošković.

Srpska odbojakšica Bojana Živković Drča istakla je da nije bilo lako odbraniti zlato.

„Verovale smo jedna u drugu, da možemo i to smo pokazale na terenu, 12 utakmica, 12 pobeda i verujem da ćemo nastaviti u ovom ritmu“, rekla je Drča.

Predsednik Odbojkaškog saveza Srbije (OS S) Zoran Gajić zahvalio se igračicama na jedinstvu i pristupu na terenu.

„Takav odnos prema nacionalnom dresu je za poštovanje. I uvek smo govorili da koje god mesto uzmu da će biti vredno zlata, poznavajući ih, a naša sreća je veća što je i formalno na njihovim grudima zlatna medalja. Svaka odbojkaška ekipa je uvek zlatna i ubuduće šta god da osvoji“, rekao je Gajić.

Zlatne odbojkašice pozdravio je i predsednik Izvršnog odbora generalnog sponzora Poštanske štedionice Bojan Kekić.

„Vi ste najlepši izlog koji država Srbija ima i mi ćemo se u narednom periodu truditi da budemo dostojan partner i sponzor, a vama želim mnogo zdravlja i sreće. Živela Srbija“, rekao je Kekić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar