Santoš: Oduvek sam verovao da imamo sjajan tim

Selektor fudbalske reprezentacije Portugala Fernando Santoš rekao je da je i pored kritika zbog stila igre na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, oduvek verovao da je njegova ekipa kvalitetna.

Porutgal se sinoć plasirao u finale Evropskog prvenstva u Francuskoj, pošto je u Lionu pobedio Vels sa 2:0 golovima Kristijana Ronalda i Nanija. To je prva pobeda Portugala na turniru u regularnom delu utakmice, a pojedini mediji su kritikovli ekipu da igra „ružan“ fudbal.

„Oduvek sam mislio da je Portugal sjajan tim. Ponekad igramo lep fudbal, a ponekad ne baš toliko lep, ali mislim da je naša igra protiv Hrvatske (u osmini finala) bila sjajna, vrlo strateška. Radimo ono što bismo trebali da radimo, nije nas briga da li je lepo ili ne. Utakmica protiv Velsa je bila lepša i to je dobro za one koji su gledali“, rekao je Santoš, preneli su danas britanski mediji.
 
Portugal će u finalu Evropskog prvenstva, u nedelju od 21 čas u Sen Deniju igrati protiv pobednika večerašnjeg duela u Marseju izmedju domaćina turnira Francuske i aktuelnog svetskog šampiona Nemačke.

„Utakmica u nedelju će biti najvažnija u mojoj karijeri. Sa profesionalne strane, bilo je mnogo takvih trenutaka, ali sa lične, ovo je za moju zastavu, za moju otadžbinu. To mi je veoma važno. Još ni ne razmišljam o protivniku, igraće dve jake ekipe u polufinalu. Pokušaću da odgledam utakmicu veoma pažljivo, a posle toga ću analizirati našeg protivnika. U finalu smo i želimo da pobedimo, napraviću tim sa najboljom strategijom“, rekao je Santoš.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar