Saopštenje FK Spartak: Hoćemo istragu, nastavlja se hajka protiv nas

Fudbalski klub Spartak iz Subotice pozvao je danas rukovodstvo Fudbalskog saveza Srbije (FŠ) i istražne organe da pokrenu istragu zbog insinuacija za nameštanje duela protiv OFK Beograda minulog vikenda.

Subotičani su poraženi na Staroj Karaburmi sa 2:0, a mnogi mediji, ali i funkcioneri, među kojima i predsednik FŠ Tomislav Karadžić izrazili su sumnju zbog „šarenog“ sastava koji je izveo trener Stevan Mojsilović.

„Zbog istine i zbog javnosti pozivamo FŠ i istražne organe da se uključe u istragu oko ove utakmice i da na kraju istrage saopšte njene rezultate. Da se javno kaže ko je kriv i ko je „nameaatao“. Ali da se i javno kaže ko stoji iza ovih lažnih optužbi i da se ti koji proizvode ovakav scenario kazne i odstrane iz fudbala. Spartak će u potpunosti sarađivati sa organima koji budu vršili ovu istragu i insistiraće da se njeni rezultati objave u javnosti“, navodi se u saopštenju Subotičana.

Iz Spartaka konstatutuju da „kada je Partizan ne tako davno protiv Novog Pazara igrao i izgubio bez 11 standardnih prvotimaca niko ni reč nije rekao, a sada je Spartak problem“.

„Znamo da ekipe pred važne utakmice odmaraju najjači sastav. Da li naš sastav treba da sastavljaju novinari i navijači ili naš trener? Za Spartak su igrali igrači koji su bili najspremniji za meč. Oni koje želimo da „stvaramo“ kao igrače i koji jednom moraju da dobiju šansu. Kada je tu šansu pre nekog vremena dobio Plavšić niko nije rekao ni reč, a on je sada prvotimac Crvene zvezde“.

Subotičani poručuju da imaju 25 licenciranih igrača i svi moraju da dobiju šansu jer postoji i FIFA pravilo gde igrač koji odigra manje od 10 odsto utakmica može jednostrano da raskine ugovor.

„Imamo ugovore sa igračima koji nisu Spartakovi i od kojih će naš klub imati određeni procenat ili će dobiti novac ukoliko igrač odigra ugovoreni broj minuta u toku sezone. Primer su Alić (Viljareal) i Živković i Marinković (Crvena zvezda). U interesu Spartaka je da protiv najačih klubova nastupi najjači sastav jer igrači tada mogu da bljesnu što može da prouzrokuje njihov transfer. Svedoci smo da su Mirić, Despotović, Kovačević, Mijić, Plavšić i drugi pronašli nove klubove nakon odličnih partija protiv Zvezde i Partizana“.

Na kraju, iz Spartaka poručuju da je njihov tim pobedio OFK Beograd, onda bi se digla prašina kako ih je OFK „pustio“ da bi oni „pustili“ Zvezdu i tako u nedogled.

„Spartaku“ se oduzima osnovno sportsko pravo, a to je pravo na pobedu. I na poraz, naravno. Pa zar je naša liga takva da se može pobediti ili izgubiti samo kada se to „odobri ili naredi“? Mi znamo da nije. Jer smo u poštenoj borbi za pobedu poraženi u Beogradu. Ovo je nastavak neviđene hajke na naš klub koja je počela u prošloj sezoni. Kome smeta Spartak u Superligi?“, zaključuje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

FK Spartakfudbal
Komentari (0)
Dodaj komentar