Selbi: Titula u Pekingu za samopouzdanje pred Svetsko prvenstvo

Engleski snukeraš Mark Selbi rekao je da sa mnogo samopouzdanja dočekuje predstojeće Svetsko prvenstvo u Šefildu, posle osvajanja trofeja na Otvorenom prvenstvu Kine.

Aktuelni svetski šampion Selbi juče je osvojio Otvoreno prvenstvo Kine u Pekingu, pošto je u finalu pobedio sunarodinka Marka Vilijamsa sa 10:8.

„Obojica smo igrali veoma dobro, koristili smo prilike kad god su se ukazale, ali je i ‘sejfti’ igra bila dobra. Sve u svemu to je bio dobar meč, nijedan od nas nije mnogo grešio. Nekoliko kugli je odlučilo u moju korist. Sada idem u Šefild da dam sve od sebe. Pobeda u Pekingu mi daje mnogo samopouzdanja, iako mnogo kvalitetnih igrača u ovom trenutku igraju sjajno. Nastaviću da radim naporno da osvojim što više turnira i da ostanem prvi igrač sveta“, rekao je Selbi, preneli su britanski mediji.

Dvostruki svetski prvak Selbi (33) je juče osvojio četvrtu renking titulu u sezoni, a ukupno 11. u karijeri i učvrstio se na prvom mestu svetske rang-liste.

Vilijams, koji je takodje dvostruki svetski prvak, propustio je priliku da osvoji prvu renking titulu posle šest godina, ali i da se probije u 16 najboljih snukeraša sveta, što bi mu garantovalo direktan plasman na Svetsko prvenstvo. On će sada morati da igra tri meča u kvalifikacijama kako bi se domogao Krusibla.

„Ovo je bio fantastičan meč od početka do kraja. Vodio sam 8:7, ali u poslednja tri frejma nisam imao mnogo prilika. Igrao sam protiv prvog snukeraša sveta i jednog od najboljih igrača svih vremena i naterao sam ga da se bori. Igrači kao što su (Džad) Tramp, (Nil) Robertson i (Šon) Marfi su dobri, ali nijedan nije u Selbijevoj ligi. Imao sam težak žreb u Pekingu, ali sam zadovoljan kako sam igrao cele nedelje“, rekao je Vilijams.

Vilijams (42) je poslednju titulu koja se boduje za svetsku rang-listu osvojio 2011. godine, kada je u finalu Mastersa u Nemačkoj pobedio upravo Selbija.

Svetsko prvenstvo održaće se od 15. aprila do 1. maja u Šefildu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar