Severna Irska i Portugal na Evropskom prvenstvu 2016.

Fudbalska reprezentacija Severne Irske plasirala se prvi put u istoriji na Evropsko prvenstvo, pošto je večeras u Belfastu pobedila Grčku sa 3:1 u utakmici devetog kola Grupe F u kvalifikacijama.

Dvostruki strelac u pobedi Severne Irske bio je Stiven Dejvis koji je postigao golove u 35. i 58. minutu, a pogodak je postigao i Džoš Magenis u 49. minutu. Jedini gol za Grčku postigao je Kristos Aravidis u 87. minutu.

U Grupi F Rumunija i Finska odigrali su nerešeno 1:1, a Mađarska je pobedila Farska Ostrva sa 2:1.

Severna Irska ima 20 bodova na prvom mestu, Rumunija ima tri boda manje, Mađarska na trećem mestu ima 16 bodova, Finska 11, pretposlednja Farska Ostrva imaju šest bodova a Grčka tri.

Reprezentacija Portuglala plasirala se na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, pošto je u Bragi pobedila Dansku sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Žoao Mutinjo u 66. minutu.

U drugoj utakmici u Grupi I Srbija je u Elbasanu pobedila Albaniju sa 2:0 golovima Aleksandra Kolarova i Adema Ljajića u sudijskoj nadoknadi vremena.

Porugal je prvi na tabeli sa 18 bodova, Danska je druga sa 12, a Albanija treća sa 11 bodova, ali i utakmicom manje od Danske. Srbija je četvrta sa četiri boda, a poslednja je Jermenija sa dva boda.

U Grupi D Republika Irska je u Dablinu pobedila aktuelnog svetskog šampiona Nemačku sa 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Šej Long u 70. minutu.

U drugoj utakmici u toj grupi Škotska je u Glazgovu sa Poljskom odigrala nerešeno 2:2 i izgubila šanse za plasman na Evropsko prvenstvo, a Gruzija je u Tbilisiju pobedila Gibraltar sa 4:0.

Posle devet kola Nemačka je prva na tabeli sa 19 bodova, bod manje ima Poljska, a treća je Republika Irska sa istim brojem bodova. Škotska je četvrta sa 12 bodova, Gruzija ima devet, a Gibraltar je poslednji bez bodova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar