Sevilja za het-trik, Liverpul za početak nove ere

Sutrašnje finale Lige Evrope u Bazelu između Sevilje i Liverpula bez dileme biće istorijsko, s obzirom na to da španski klub, osvajač rekordna četiri trofeja, želi da osvoji peti i postane prvi koji je ostvario „het-trik“, dok engleski gigant, trostruki osvajač, cilja prvu titulu u eri Jirgena Klopa.

Naravno, dodatni motiv i jednima i drugima biće plasman u Ligu šampiona, što svakako daje posebnu draž.

„Sevilja ima veliko iskustvo u ovakvim utakmicama, ali to ne znači da imaju prednost. Osvojili su titulu dva puta, ali kakve to ima veze? Zapravo nikakve, jer sutra nas očekuje skroz nova utakmica. Nisu igrali protiv nas u finalima prethodnih godina, to je naša prednost jer smo drugačiji od ostalih i pokušaćemo to da iskoristimo“, izjavio je Klop za klupski sajt.

Nemački stručnjak želi da protiv Sevilje otvori novu eru kluba, ali i da prekine svoju „crnu seriju“ s obzirom da je u nizu od četiri uzastopna poraza u finalima – Liga šampiona i dva Kupa Nemačke sa Dortmundom, plus poraz u finalu Liga kupa sa Liverpulom.

Trener Sevilje Unaj Emeri priznao je da se svi raduju finalu sa klubom tako slavne istorije kao što je Liverpul.

„U trećem uzastopnom finalu smo, to pokazuje samo koliko smo gladni trofeja i uspeha. Veoma smo motivisani, čeka nas veliki rival, velika utakmica, kao i plasman u Ligu šampiona. Spremni smo“, poručio je Emeri.

Finale Lige Evrope između Sevilje i Liverpula igra se sutra od 20.45 sati na stadionu Sent Jakob Park u Bazelu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

BazelLiga Evropeliverpulsevilja
Komentari (0)
Dodaj komentar