Simonović: Pokazali smo da volimo da igramo u Vitoriji

Košarkaš Crvene zvezde Marko Simonović, sa 23 poena najefikasniji u pobedi na gostovanju Baskoniji (87:69) u Evroligi, poručio da je ekipa još jednom pokazala da joj prija da igra u Vitoriji.

Crvena zvezda zabeležila je treći trijumf iz isto toliko poslednjih duela u dvorani „Fernando Buesa“, čime je u velikoj meri povećala šanse da izbori plasman u plej-of Evrolige.

„Volimo ovu halu, ne znam zašto, ali uvek igramo dobro ovde, kao što je juče bio slučaj. Ipak, moramo što pre da zaboravimo ovaj meč jer nas očekuje novi sa Panatinaikosom. Nemamo vremena za slavlje“, rekao je Simonović posle utakmice za TV Gasteiz.

Srpski reprezentativac bio je prezadovoljan načinom na koji su crveno-beli došli do šeste uzastopne pobede u elitnom takmičenju.

„Odigrali smo veliku utakmicu, bili sjajni, posebno u odbrani i kontrolisali dešavanja na terenu svih 40 minuta. To smo hteli i igrali kao u prethodnim utakmicama. Nadam se da ćemo nastaviti da igramo isto u nastavku sezone“, poručio je krilni košarkaš.

Njegov saigrač Milko Bjelica, bivši košarkaš Baskonije, rekao je da je tim u sjajnom ritmu.

„Igrali smo veoma dobro tri deonice, a onda u poslednjoj izgubili nekoliko lopti, ali se nije to odrazilo na rezultat. U sjajnom smo ritmu, igramo sjajnu timsku košarku“, kratak je bio Bjelica.

Crvena zvezda posle 19 kola u Evroligi nalazi se na petom mestu sa skorom 11-8, istim kao Baskonija koja je sedma.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

EvroligaKK Crvena ZvezdaMarko SimonovićVitorija
Komentari (0)
Dodaj komentar