Skandal trese Kolumbiju, zbog nameštanja mogu ostati bez Svetskog prvenstva (video)

Kolumbijska fudbalska reprezentacija izborila je direktan plasman na Svetsko prvenstvo iduće godine u Rusiji, ali bi lako mogla ostati bez njega ako se ispostavi da ima istine u navodima da „su se igrači međusobno dogovarali i odlučili da remiziraju“.

Dogovaranje se dogodilo na utakmici Kolumbije i Perua kada je napadač Monaka Radamel Falkao ‘pregovarao’ s fudbalerima Perua. Jer Kolumbiji je remi bio dovoljan za direktan plasman na SP dok je Peruu odgovarao jer bi u dodatnim kvalifikacijama išao na slabašni Novi Zeland.

https://www.youtube.com/watch?v=e0yG0r5lJYY

A da se nešto kuvalo potvrdio je fudbaler Fejnorda i član peruanske reprezentacije Renato Tapia.

– Pet minuta pre kraja utakmice Kolumbijci su nam prišli. Znali su kakva je situacija na drugim terenima. Falkao mi je prišao i rekao da smo i jedni i drugi unutra. Svi smo bili izuzetno srećni zbog toga i utakmica je odrađena onako kako je trebalo biti – rekao je 22-godišnjak.

U Fifinom pravilniku, tačnije u poglavlju koje se bavi nameštanjem utakmica, stoji da se ovakvi dogovori među igračima mogu kazniti izbacivanjem iz takmičenja ili oduzimanjem bodova.

Čile bi najviše profitirao od takvog raspleta, a ako bi bez SP-a ostao i Peru, Paragvaj je prvi kandidat za baraž, prenose sportski mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fudbalkolumbijasvetsko prvenstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar