Skandal: UEFA izbacuje Zlatana Ibrahimovića iz fudbala?

Legendarni fudbaler Milana Zlatan Ibrahimović našao se u velikom problemu nakon što je UEFA pokrenula disciplinsku istragu o njemu, je Šveđanin navodno ima finansijskog udela u kompaniji za klađenje.

UEFA se oglasila po ovom pitanju, koje bi moglo da ima vrlo ozbiljne posledice po fudbalsku legendu. Ibrahimović vlasnik deonica jedne kladionice (Bethard) koja je prijavljena na Malti, što je zabranjeno profesionalnim fudbalerima, prenose sportski mediji.

Etički kodeksi FIFA i UEFA propisuju da fudbaleri nikako ne smeju da imaju bilo kakav vlasnički udeo u kladionicama ako planiraju da nastupaju u njihovim takmičenjima, a Ibrahimović je igrajući za Švedsku i Milan prekršio oba pravila.

„U skladu sa Disciplinskim pravilnikom UEFA, imenovan je Etički i disciplinski inspektor koji će sprovesti istragu o potencijalnom kršenju Disciplinskog pravilnika UEFA gospodina Zlatana Ibrahimovića zbog navodnog posedovanja finansijskog udela u kompaniji za klađenje. Dalje informacije o ovom događaju biće dostupne blagovremeno“, navodi se u saopštenju UEFA.

Švedski dnevnik Aftonbladet javio je da je firma u kojoj Ibrahimović ima deonice ulagala novac u kompaniju za klađenje. Ibra je i dalje suvlasnik u Bethardu.

Prema pravilma FIFA, IBrahimoviću zbog sukoba interesa preti kazna od oko 100.000 evra i maksimalna suspenzija od čak tri godine zabrane bavljenja fudbalom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Ibrahimovićuefa
Komentari (0)
Dodaj komentar