Skandalozna naslovna strana čuvenih novina: Rasizam na delu (foto)

Derbi 15. kola Serije A, koji sutra od 20.45 igraju Inter i Roma, legendarni Korijere delo Sport najavio je skandaloznom naslovnom stranom.

Verovatno u najboljoj nameri, italijanski sportki list je na nalovnu stranu stavio fudbalera Intera Romelua Lukakua i Rominog Krisa Smalinga kao najavu međusobnog susreta. Ali naslov ‘crni petak’ nedelju dana posle crnog petka im i nije bio potreban.

Ovako senzacionalistički i neukusni nalov i to u sezoni kada italijanski fudbal i društvo uopšte potresa najjači tala rasizma do sada, CDS dodaje malim slovima: „Od dolaska iz Mančester Junajteda u Italiju postali su važni igrači njihovih ekipa, zauzeli su čvrst stav protiv rasizma, zvezde su ekipa koje se bore za Scudetto i Ligu šampiona…“

Još je gore što je sam Lukaku već imao problema s rasizmom u Italiji kad su mu navijači Kaljarija skandirali sa tribina.

Nakon mnogih loših komentara na društvenim mrežama, ali i velikim zgražanjem javnosti, Korijere će verovarno razmisliti sledeći put kada pokuša da se protvi rasista i rasizma bori tako što o žrtvama njihovih napada govori i piše rasističkom retorikom.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

naslovna stranarasizam
Komentari (0)
Dodaj komentar