Soderling se povlači iz tenisa

Švedski teniser Robin Soderlnig objavio je danas da se povlači iz profesionalnog sporta, jer nije uspeo u potpunosti da se oporavi od mononukleoze.

Soderling (31) je poslednji put zvaničan meč odigrao 2011. godine, kada je pobedio Španca Davida Ferera u finalu turnira u Baštadu.

„Odlučio sam da okončam moju profesionalnu tenisku karijeru. Zbog bolesti, nisam u mogućnosti da na treninzima pružam 100 odsto svojih mogućnosti. Posle svakog fizičkog napora moram mnogo da se odmaram. U nekim trenucima sam se veoma loše osećao da sam gotovo bio ‘zakucan’ za krevet“, rekao je Soderling.

On je rekao da mu se zdravlje znatno popravilo tokom prethodne godine, ali da je shvatio da neće moći tenis da igra na nivou na kom želi.

Soderling je osvojio 10 titula u karijeri, a upisao je 310 pobeda i 170 poraza, nekada je bio četvrti teniser na ATP listi, a zaradio je i preko 10 miliona dolara od teniskih turnira.

Švedjanin je dvaput igrao u finalu Rolan Garosa (2009. 2010.), a 2009. godine je u polufinalu prekinuo niz trijumfa Španca Rafaela Nadala na Otvorenom prvenstvu Francuske.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar