Šok u Kini! Srbiju eliminisala strašna Argentina

Košarkaška reprezentacija Srbije izgubila je danas od Argentine 97:87 (23:25, 26:29, 18:14, 29:20) u četvrfinalu Svetskog prvenstva u Kini.

Posle ubedljive i velike borbe Argentinci su izborili plasman među četiri najbolje ekipe, dok će izabranici selektora Aleksandra Đorđevića igrati za plasman od 5. do 8. mesta.

Srbija je odigrala još jedan meč ispod svog nivoa, dok su Argentinici uz odličan šut za tri poena i veliku želju zasluženo otišli u brobu za medalju.

Jedan od favorita za osvajanje svetskog zlata zaustavljen je u eliminacionoj fazi, a Argentina je održala košarkašku lekciju srpskom timu koji u poslednja dva meča na SP pokazao mnogo slabosti.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je 38-godišnji Luis Skola sa 20 poena, dok je Fakundo Kampaco dodao dva manje.

U timu Srbije Bogdan Bogadnović postigao 21 poen, Nikola Jokić je ostvArio dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, dok je Nemanja Bjelica ubacio 18 koševa.

Argentina će u polufinalu igrati protiv poraženog iz duela SAD – Francuska, koji je na programu u sutra u Donguanu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

košarka
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Duško

    Djordjevića što pre oterati, on kao trener nema pojma, obrukao nas je na svim takmičenjima. Ne znam ko njemu još veruje. Stara slava je jedno a trenersko znawe nešto sasvim drugo. On je nula.

  • bambi

    Ne razumem zasto je pobeda Argentine sok? Kakve veze ima ko ce da pobedi. Vazno je ucestvovati i vazno je na evropskim i svetskim takmicenjima ne proseravati se unapred.

  • ANDREJ

    U celoj stvari sa nasom reprezentacijom,najmanje su krivi igraci.Kod nas u srbiji,sport je potpuno politizovan,daju se olako prognoze „bicemo prvaci sveta“.Kosarkasi su otisli u Kinu,pod velikim pritiskom.Sva politizovana stampa srbije,pisala je,kao da je vec sve reseno unapred, Srbija je prvak sveta.Ista greska se stalno ponavlja,i sa fudbalerima. Daju se ogromne pare iz budzeta,klubovima,a srbija nece kako izgleda,uspeti ni da se takmici za ligu evrope,a kamoli da izbori neku medalju.

  • Anonimni

    Sada nek selektor odbrusi kineskim novinarima

  • Anonimni

    Mi i Amerikanci u finalu.Još uvek mogu da nam podvale hvalospeve.

  • Rihter

    A važno je da se „ŠARENI“ naputovao i po Americi, intervjuisao igrače i zevzečio se na račun građana…

  • trener

    Bravo Đorđeviću – upropastio si nam zlatnu medalju ne EP protiv Slovenije kada si držao na klupi Marjanovića I Kuzmića protiv niskih Slovenaca, a sada si prve favorite za zlatnu medalju srozao na borbu od 5-8 mesta.

    • Anonimni

      Lova vrti…