Šokantno obrazloženje: Iz sobe sugerisali da se pregleda snimak, sudija Brih odbio

Skandalozna odluka nemačkog sudije Briha nije prošla nezapaženo ni kod VAR-a, koji je na svom zvaničnom nalogu na Tviteru dao šokantno obrazloženje!

https://twitter.com/VAROfficial1/status/1010294629621817344

„VAR je automatski premotao snimak tokom utakmice Srbije i Švajcarske. ’Tiha provera‘ je završena i sugerisano je sudiji Brihu da zvanično pregleda snimak. Samo glavni sudija može da zatraži zvaničan pregled kako bi potvrdio svoju odluku. A ovom prilikom je bio zadovoljan svojom odlukom na terenu!“, stoji u saopštenju VAR-a.

​Katastrofalno suđenje nikome nije promaklo, a najviše polemike je izazvao detalj iz 66. minuta kada je Aleksandru Mitroviću dosuđen faul u napadu, dok su ga dvojica švajcarskih reprezentativaca držala.

Veliki broj odluka je bio blago rečeno sumnjiv. Situacija koja se može posebno izdvojiti, iz mora grešaka Nemca, jeste ona koja se desila sredinom drugog dela igre. Naime, sa desne strane terena centrirao je Tadić, Mitrović je bio najbliži lopti, ali je bio sprečen da šutne zbog blago rečeno rvačkog zahvata dva štopera „sajdžija“.

Ono što je bilo najkomičnije u svemu jeste to što je gore prozvani Brih signalizirao faul u napadu.

To je bila samo jedna od brojnih situacija koje su mogle direktno da utiču na dalji tok meča.

Ceo meč je prekidao napade Srbije sumnjivim faulovima u napadu, dok je Švajcarcima dozvoljavao da biju srpske igrače, piše Kurir, prenosi Sputnjik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Mundijalsudija BrihVAR
Komentari (8)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    VAR je dobro osmisljena kontrola sudija samo sitnim slovima dole lepo pise da ne vazi za srbe

  • Anonimni

    deda sudije briha je bio sturmbanfirer u srbiji za vreme drugog svetskog rata,,samo nastavlja delo svoga djeda,ovako ili onako,sta mislite kako bi se ponasao prema srbima u stvarnom ratu,nedaj boze da sutra izbije,dzaba mi lelemudimo sada,kako je tako je,g din infaltilni predsednik fife je iz swice,glavni sudija brih je dojcer iako po pravilima fife ne bi ovaj mec trebao suditi sudija iz evrope a glani kontrolor WAR a je opet neki iz dojcelanda,neki prctreger tako da moj jerotije,crko puko tako ti je,uostalom sta je eu nego ostvarenje hitlerovog plana i sna?

  • Husnija

    Sve su to prazne price. Utakmica je registroava 2:1 za Svajcarce.

  • Anonimni

    Pozdravi zensku. I odmori malo.

  • bambi

    Obracam se citavoj srpskoj naciji. Setite se samo, jedan spartanac na 100 persijanaca! Pobedicemo Brazil!

  • Srx

    Verovatno su sudije krive i Argentini protiv Hrvatske….ma dokle vise to sa sudijama kad gubimo i lose igramo

  • rolex

    molba- ne reagujte na provokacije , samo im podizete publicitet – hvala

  • bambi

    Treba promeniti pravila u fudbalu. Prvo pravilo bi trebalo da bude da nema kontakata. Npr. obaranje, vucenje, klizeci starti i slicno. Inace sampionat u fudbalu, Nobelova nagrada, Oskar, i mnoge druge stvari u svetu su postale potpuno besmislene. Npr. pogledajte kvalitet pojedinih ekipa u Rusiji i pojedinih ekipa koje nisu na takmicenju. Aj, moram da idem, zenska me zove.