SP bez Mesija? Argentina kolo pre kraja kvalifikacija je ispod crte

Viceprvaci sveta opet su se osramotili. Argentina ni na domaćem terenu nije uspela da pobedi Peru (0:0) u predzadnjem kolu kvalifikacija za SP.

Jednu utakmicu pre kraja borbe za odlazak u Rusiju, Mesi i društvo su na tek šestom mestu južnoameričkih kvalifikacija za SP, što znači da prema ovom stanju ne idu na Svetsko prvenstvo.

Argentinci imaju jednako bodova kao i Peru i identičnu gol-razliku (+1), ali Peruanci su postigli čak deset golova više od Argentine.

Neverovatno je da je ekipa sa takvim strelcima i kreativcima, kao što su Mesi, Dibala, Ikardi, Di Maria, Gomez i ranije Higuain u 17 kvalifikacionim utakmicama postigla samo 16 golova. Zato ima samo 25 bodova i čak sedam remija.

https://www.youtube.com/watch?v=dSQPFtZHIsk

U nezapamćeno neizvesnoj i tesnoj južnoameričkoj borbi za četiri mesta koje na SP vode direktno, dok peto garantuje dodatne kvalifikacije, važan je svaki gol. Argentincima bi se nedostatak golova i nepreciznost, koju su demonstrirali i protiv Perua, mogla teško osvetiti.

Argentinci za pet dana kod Ekvadora igraju zadnju utakmicu, ali ni pobeda kod jedne od samo tri ekipe (od deset ukupno) koje nemaju šanse za plasman na SP, ne garantuje im odlazak u Rusiju.

Ne samo zato što zavise od rezultata i ostalih suparnika ili zato što je Ekvador do sada postigao čak devet golova više od Mesijeve reprezentacije, nego i zato što je to jedno od najtežih gostovanja u Južnoj Americi. Argentina tamo u službenoj utakmici nije pobedila od 2001. Brazil je kod Ekvadora u kvalifikacijama za SP prvi put u istoriji pobedio prošle godine.

Uzimajući u obzir sve ovo, niko ne može garantovati da Argentina ide na SP, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

argentinaLeo Mesisvetsko prvenstvo
Komentari (0)
Dodaj komentar