Španović: Biću spremna za finale; Tomašević: Ispunjen cilj

BERLIN – Najbolja srpska atletičarka Ivana Španović, nakon što je sa prvog mesta u kvalifikacijama izborila finale Evropskog prvenstva u Berlinu, izjavila je da je blizu najvišeg nivoa i da će biti spremna za odbranu zlatne medalje.

Španović je imala najbolji rezultat za finale, skok 6,84 metara iz treće serije, nakon što je u prvoj prestupila, a u drugoj imala 6,56.

„Volim da skočim iz prvog skoka normu, ali sam napravila prestup. Drugi
skok nisam uspela takođe da ostvarim, a kada sam videla da ostale devojke
skaču dobro, nisam ništa želela da prepustim slučaju i iz trećeg sam
uspela. Prvi i treći skok pokazuju da sam blizu nivoa na kom treba da budem i biću maksimalno spremna za finale“, rekla je Španović.

Pored Španović, Srbija ima još jednu predstavnicu u finalu i to u disciplini bacanje diska pošto je Dragana Tomašević bila 10. u kvalifikacijama rezultatom 57,77 metara.

„Zadovoljna sam plasmanom u finale, to je bio i cilj, iako sam mogla bolje. Ovo je moje šesto EP, peto finale. Nadam se da ću imati dosta bolji rezultat, imam dosta vremena da se oporavim i spremim da što bolje dočekam finale“, rekla je Tomašević.

Španović u subotu od 20.05 brani evropsku titulu osvojenu pre dve godine u Amsterdamu, a 15 minuta kasnije nastupa Tomašević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar