Sparta pokorila Rim, dalje idu i Viljareal i Atletik Bilbao

Fudbaleri Sparte napravili su najveće iznenadjenje osmine finala Lige Evropa, pošto su večeras u gostima pobedili Lacio sa 3:0 i tako se plasirali u četvrtfinale.

Mesto medju osam najboljih večeras su izborili i Viljareal, koji je u gostima odigrao 0:0 sa Bajer Leverkuzenom, kao i Atletik Bilbao, iako je poražen u gostima od Valensije 2:1.

U utakmici u Pragu Sparta i Lacio odigrali su 1:1. Rimski tim imao je večeras veći posed lopte i bio je bolji u skoro svim statističkim kategorijama. Sparta je postigla tri gola iz ukupno šest udaraca u okvir gola.

Sparta je povela u 10. minutu golom Boreka Dočkala, da bi samo dva minuta kasnije bilo 2:0, kada je Ladislav Krejči sjajno završio akciju koju jepočeo Lukaš Juliš.

Lacio je pokušavao da dodje do gola, ali je bio neprecizan u završnici, a istakao se i golman Sparte David Bičik.

U samoj završnici prvog poluvremena Juliš je odličnim šutem povisio na 3:0.

Lacio je u drugom poluvremenu potpuno preuzeo inicijativu i bio je u nekoliko opasnih situacija, ali nije iskoristio nijednu od dve dobre šanse koje je imao, tako da je Sparta dvomeč završila velikom pobedom.

Bajer je večeras jurio 0:2 iz prvog meča, ali nije uspeo da probije čvrstu odbranu Viljareala. Tim iz Leverkuzena kontrolisao je meč, ali je španska ekipa u završnici imala nekoliko dobrih šansi.

Meč se, medjutim, završio bez golova, tako da je Leverkuzen završio svoju evropsku sezonu.

Atletik Bilbao je u prvom meču pobedio 1:0 po jakoj kiši, ali su se navijači Valensije večeras nadali do 76. minuta, pošto su Santi Mina u 13. i Aderlan Santos u 37. minutu postigli golove za 2:0.

Andre Gomes je u 41. minutu imao idealnu šansu da povisi na 3:0, ali nije iskoristio šansu, kao ni Hose Gaja u 63. minutu.

Bilbao je ključni gol u gostima postigao u 76. minutu posle fantastične akcije. Sabin Merino je sa desne strane centrirao u šesnaesterac, a Raul Garsija je petom prosledio do Arica Adurisa, koji je sa oko 10 metara smestio u mrežu.

Bilbao je prošao zbog postignutog gola u gostima.

Od 21.00 igra se još pet mečeva osmine finala Lige Evropa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar