Spektakl godine: Nadal predvodi Špance u Areni protiv Srbije?

Duel sa Hrvatskom u Osijeku preskočio je zbog umora, ali predstojeći sa Srbijom neće – najbolji španski teniser i finalista ovogodišnjeg Australijen opena Rafael Nadal najverovatnije će predvoditi svoju zemlju u četvrtfinalnom okršaju Dejvis kupa sa Novakom Đokovićem i drugovima.

Nema nikakve dileme da bi beogradska Arena bila pretesna za sve poštovaoce lika i dela Rafaela Nadala, koji bi itekako pojačao sastav Španije u Dejvis kupu. Selektorka „crvene furije“ Končita Martinez izjavila je pred duele sa Hrvatskom da je Nadal bio planiran za Osijek ali da je umor od nastupa u Melburnu učinio svoje.

„Nadal nije mogao bez odmora. Rekao nam je da će biti na raspolaganju ekipi za četvrtfinale ako bude zdrav“, rekla je španskim medijima Martinezova indirektno potvrdivši spekulacije da će Rafa u aprilu put Beograda.

Rafin verovatni dolazak u Srbiju je nekako logičan sled „trilogije“ poseta najboljih tenisera današnjice našoj zemlji, budući da su Rodžer Federer i Sten Vavrinka 2014. igrali u Novom Sadu, a Endi Marej prošlog leta u Beogradu.

Možda Španija u sastavu više nema igrače kalibra Davida Ferera i Fernanda Verdaska, ali su danas tu sve bolji Roberto Bautista Agut (16. na ATP listi), Pablo Karenjo Busta (26), Mark Lopez (10 u dublu) i naravno, sjajni i harizmatični Felisijano Lopez, danas 33. reket sveta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Dejvis kupteniska reprezentacija Španijeteniska reprezentacija Srbije
Komentari (0)
Dodaj komentar