Spektakl u finalu Australijan opena – Novak ili Nadal?

Najbolji teniser današnjice igra prvo finale (9.30, Eurosport1) ove sezone i to protiv svog najbližeg pratioca na ATP listi Rafe Nadala Za kraj prvog gren slema u 2019. godini, finala u Melburnu, zakazan je spektakl!

Sa jedne strane Đoković želi rekordnu sedmu titulu u Melburnu i ukupo 15. Grend slem, koji bi mu dao dodatni vetar u leđa u „poteri“ za Rodžerom Federerom i njegovih 20.

Sa druge je preporođeni Nadal, bez izgubljenog seta do finala, sa ciljem da osvoji 18. Grend slem. Najveće tenisko rivalstvo u istoriji dobija 53. čin, od kojih se svakako najduže pamti finale Melburna iz 2012, kada je Đoković slavio posle skoro šest sati veličanstvene borbe.

„Nadal je igrao neverovatno do finala, nije izgubio ni set, a nisam ni ja bio loš u poslednjih nekoliko mečeva. Finale dolazi u pravom trenutku za obojicu. Siguran sam da će biti dobar meč i verujem da će ljudi uživati“ izjavio je Đoković.

Dok Nadal kaže:

„Kroz karijeru smo gurali jedan drugog do samog limita. Srećan sam što imam takav rivalitet i ono što će se dogoditi sutra biće još jedna epizoda“, istakao je Nadal, koji bi u slučaju da osvoji titulu postao prvi u istoriji sa najmanje dve titule na svakom grend slemu.

Finale je na programu sutra od 9.30 sati, a Đoković vodi u međusobnom skoru 27:25.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Australijen openfinaleNadalnovaktenis
Komentari (0)
Dodaj komentar