Spiskao 27 miliona dolara, ugradio bankomat u kuću, sada prodaje šampionski prsten

Dešon Stivenson, nekadašnji NBA košarkaš, objavio je da prodaje svoj šampionski prsten iz 2011. godine, kad je s Dalas Maveriksima u finalu pobedio Majami Hit, predvođen LeBronom Džejmsom i Dvejn Vejdom. Stivensonu je to jedina titula prvaka u karijeri. U NBA ligi proveo je 13 godina i bio bitan igrač u svakoj ekipi u kojoj je igrao.

Dešon obožavaoci NBA lige pamte kao jednog od ključnih igrača u Dalasovom pohodu na NBA titulu. Postizao je tek 4,5 poena po utakmici, ali ogromnu ulogu odradio je u odbrani. Čuvao je, naime, dosta uspešno LeBrona. Stivenson je, osim po svojoj odbrani, bio poznat i kao lajavac, kako Amerikanci kažu, „trash talker“, koji je svojim pričama znao druge igrače da izbaci iz takta.

Igrao je za Jutu Džez, Orlando Medžik, Vašington Vizarde, Dalas Maverikse, Nju Džerzi Netse i Atlanta Hokse, bio je pouzdan na poziciji beka ili, po potrebi, niskog krila. Karijeru je završio 2013. godine.

Međutim, nakon završetka karijere upao je u probleme zbog svoje nesposobnosti raspolaganja novcem. Zaradio je za tih 13 godina više od 27 miliona dolara, a veliku većinu je potrošio jer je bio poznat po razuzdanim zabavama.

Novac je trošio i na putovanja i razne luksuzne stvari. Čak si je u kuću ugradio bankomat kako bi mogao da s njega podiže novac.U problemima se našao zbog tužbi koje je protiv njega pokrenuo American Express pre šest godina.

Prodaju njegovog prstena objavila je aukcijska kuća SCP Auctions. Početna cena trebalo bi da bude 30 hiljada dolara, a aukcija počinje od 22 sata po američkom vremenu. Inače, radi se o zlatnom prstenu koji je optočen sa više od 130 briljanata.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

bogatstvokošarkaš
Komentari (0)
Dodaj komentar