Srbija i Švajcarska igraju 2: 2 posle prvog poluvremena na SP u Kataru

DOHA – Fudbalske reprezentacije Srbije i Švajcarske igraju 2:2 posle prvog poluvremena meča trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Švajcarska je bolje ušla u meč, a prvu šansu imala je već u prvom minutu. Posle konfuzije u odbrani našeg tima i udaraca Granita Džake i Embola dobro je intervenisao Vanja Milinković-Savić.

Naša selekcija je prvu veliku šansu imala u 11. minutu kada je Andrija Živković pogodio stativu. Srbija je imala nekoliko opasnih napada u nastavku meča, ali je Švajcarska povela golom Đerdana Šaćirija u 20. minutu. Odbrana Srbije nije dobro reagovala, a mnogo prostora je imao Šaćiri. On je šutirao, a lopta je ka golu zakačila Strahinju Pavlovića i završila je mreži srpskog tima.

Naša selekcija je izjednačila u 26. minutu golom Aleksandra Mitrovića na asistenciju Dušana Tadića. Švajcarska je imala veliku šansu u 31. minutu, a Šaćiri je šutirao pored gola. Srbija je povela 2:1 u 35. minutu pogotkom Dušana Vlahovića. Izjednačenje Švajcarskoj doneo je Brel Embolo u 44. minutu.

Utakmica se igra na stadionu „974“ u Dohi.

U drugom meču trećeg kola grupe G igraju Brazil i Kamerun, a posle prvih 45 minuta na ovom meču nema golova.

Brazil je pre poslednjeg kola prvi na tabeli grupe G sa šest bodova, dok Švajcarska ima tri. Srbija i Kamerun su osvojili po jedan bod.

Prvoplasirani iz grupe G igraće u osmini finala SP protiv Južne Koreje, koja je osvojila drugo mesto u grupi H. Drugoplasirani iz grupe G sastaće se u osmini finala Mundijala sa Portugalijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Komentari (0)
Dodaj komentar