Srbija protiv Belorusije završava takmičenje na EP u Hrvatskoj

Rukometaši Srbije danas od 16 časova protiv Belorusije igraju poslednju utakmicu na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj, koja ne zanima nikog od rivala u grupi 1. Svi osim dva autsajdera bore se za plasman u polufinale, a „orlovi“ će biti rangirani između devetog i 12. mesta.

– Tokom Prvenstva ostali smo bez Vujina, Markovića, sada i Jovanovića, koga menja Vanja Ilić. Nisam opterećen rezultatom, sve ono što smo uradili treba da nam bude pokazatelj za budućnost. Moramo odmah da nastavimo da radimo sa najtalentovanijim momcima u zemlji, u trenažnom centru. Nemamo vremena, trebalo je juče da počnemo da radimo – uveren je Cvetković da nastavlja mandat na klupi našeg tima, iako nije unapredio igru.

Osim Islanda, protivnici u splitskoj i zagrebačkoj grupi iskoristili su meč sa Srbijom kao dobar trening, a Nenadić i drugovi će danas iz prvih redova „Arene“ moći da pogledaju borbu za polufinale i rukometni klasik između Hrvatske i Francuske (20.30).

Domaćinu je potrebna pobeda od dva razlike ako postigne 22 i više golova, a od tri razlike ako stane na 22 gola. Ako Norveška prethodno pobedi Švedsku (18.15), onda će „kaubojima“ biti dovoljan i remi ili bilo kakav trijumf. Ako u skandinavskom derbiju bude nerešeno, Červarom tim ide dalje sa barem plus 1 protiv svetskog prvaka, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Belorusijaeprukometsrbija
Komentari (0)
Dodaj komentar