Šta će Tumbaković uraditi ako se desi duel Srbije i tzv. Kosova

Novi selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković rekao je da je isključivo sam doneo odluku, veruje ispravnu, što je odbio da vodi Crnu Gori u meču protiv kosovske selekcije u Podgorici.

Tumbaković, koji je promovisan kao selektor „orlova“, smenjen je prošlog meseca u Crnoj Gori zbog tog poteza i ističe da mu je žao što je otišao na takav način.

„Kosovo je odavno ispričana priča, nesportska. U tom trenutku je to bio logičan i ispravan potez. Doneo sam odluku sam. Vreme će pokazati da li sam bio u pravu“, nag Tumbaković na konferenciji za novinare u beogradskom hotelu Hilton.

Na pitanje kako će reagovati ako se u budućnosti desi duel Srbije i tzv. Kosova, što je moguće na EP, Tumbaković smatra da takva odluka mora da se rešava na državnom nivou.

„Nisam siguran da li postoji mogućnost za taj meč. Rešiće se na višoj instanci i ja ću biti deo tog razmišljanja.“

On je objasnio da je bilo mučna situacija u Crnoj Gori sa predsednikom Saveza Dejanom Savićevićem na temu oko tzv. Kosova.

„Teže se pričalo. Žao mi je što se tako desilo, uticali su spoljni faktori i moralo je tako da se reaguje“, zaključio je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

FSSKosovoLjubiša Tumbaković
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Anonimni

    Tada moze da popusi.Tj da ponovi.

  • Anonimni

    E, to čekam da vidim. Kada bude Srbija trebala da igra protiv Kosova. Hoće li biti principijelna i patriotska i pokloniti joj 6 bodova ?!