Šta čeka Hrvatsku posle buđenja iz fudbalske euforije?

Predsednica i gotovo čitava vlada Hrvatske danima u Rusiji, novinske stranice i televizijske vesti posvećene gotovo u celosti fudbalu, čak i granična policija nosi kravate sa kockicama, simbolom uspeha fudbalske reprezentacije – u toj slici živela je Hrvatska poslednjih desetak dana.

Fudbalska bajka prožela je i one koji se za ovaj sport posebno ne interesuju, a kulminaciju je dosegla u danima same završnice Svetskog prvenstva.

Hrvatska je postigla istorijski uspeh, posebno imajući u vidu veličinu zemlje, snagu takmičenja, pa i mentalitet ovih prostora – to joj niko ne može oduzeti.

Baš kao što joj niko ne može oduzeti, niti rukom odneti, sve ono što će građane Hrvatske sačekati kada se probude iz fudbalske euforije.

Problemi u međuvremenu nisu nestali. Neki su se čak i uvećali.

Uprkos porazu od Francuske, na ulicama Zagreba fešta zbog fudbalskog rezultata.
The British Broadcasting Corporation
Fudbal
Prodaja televizora u Hrvatskoj značajno je skočila za vreme finiša Svetskog prvenstva. Svi su želeli da vide svoje šampione na novom ekranu.

I ubuduće će moći da ih gledaju, uglavnom na ekranu.

Slično kao i u Srbiji, velika većina hrvatskih reprezentativaca igra u inostranstvu. Samo su dvojica osvajača svetskog srebra na hrvatskim terenima: treći golman Dominik Livaković u Dinamu i vezni igrač Filip Bradarić u Rijeci.

Dinamo brani titulu koju je prošle godine vratio posle jednog slavlja Rijeke, pa se ponovo očekuje duel ova dva tima, uz povremeno uključivanje splitskog Hajduka i Osijeka u vrh.

Ipak, kada se Hrvatska probudi iz euforije, zateći će Zdravka Mamića – zvanično savetnika u Dinamu, a nezvanično čoveka koji odlučuje o svemu u hrvatskom fudbalu – u Bosni i Hercegovini.

Osuđen je za izvlačenje novca iz tog kluba i poresku štetu državi, a opredelio se za bekstvo preko granice.

(BBC News na srpskom)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

fudbalhrvatska
Komentari (0)
Dodaj komentar