Šta je Federer poklonio Nadalu posle istorijskog meča u Kejptaunu (foto)

Rodžer Federer odigrao je u novembru egzibicioni meč u Meksiko Sitiju sa Aleksandrom Zverevim pred 42.517 gledalaca, čime su oborili svetski rekord po broju navijača koji su uživo posmatrali jedan teniski meč.

Međutim, manje od tri meseca kasnije, taj rekord je ponovo srušen, ovog puta u Južnoj Africi, a akter je bio ponovo slavni Švajcarac, igrajući protiv Rafaela Nadala.

Federer i Nadal priredili su spektakl publici u Kejptaunu u petak, na tribinama je bilo čak 51. 954 ljudi.

Rodžer godinama unazad organizuje humanitarne mečeve za prikupljanje pomoći najugroženijim stanovnicima Afrike i prvu takvu egzibiciju odigrao je 2010. godine u Cirihu upravo protiv Nadala. Ove godine prvi put je igrao u domovini svoje majke, Južnoj Africi, dok su mu se na terenu pridružili milijarder i filantrop Bil Gejts i voditelj i komičar Trevor Noa.

Federer je posle ovog humanitarnog događaja izrazio veliku zahvalnost svima koju su akciju podržali, posebno Rafi, kojem je poklonio potpisani reket.

Taj suvenir biće ponosno izložen u Muzeju akademije Rafaela Nadala na Majorci, uz najvažnije trofeje koje je Španac osvajao tokom karijere.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Rafael NadalRodžer Federer
Komentari (0)
Dodaj komentar