Štefanek: Sija bronza kao prošlogodišnje zlato

Srpski rvač Davor Štefanek izjavio je danas da je zadovoljan zbog osvojene bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Las Vagesu.

„Zadovoljan sam bronzom, tu je i olimpijska norma, zbog čega smo i došli na ovo takmičenje. Ne žalim, napravio sam kiks protiv Nemca Štablera u polufinalu, “zaspao“ sam na sekund što je protivnik iskoristio i zalsuženo postao prvak sveta“, rekao je Štefanek.

On je dodao da mu mnogo znači kontinuitet osvajenja medalja na velikim takmičenjima, posebno pred Olimpijske igre u Rio de Žaneiru.

„Uvek može bolje, sada je ispalo ovako. Da sam došao do finala možda bih mogao da ponovim rezultat od prošle godine jer sam Korejca pobedio pre mesec dana na turniru u Rumuniji, ali meni ova bronza sija kao zlato koje sam prošle godine osvojio u Taškentu“, poručio je 29-godišnji rvač.

Štefaneku bronza na SP i viza za Olimpijske igre u Riju

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je bronzanu medalju na šampionatu sveta u Las Vegasu i izborio vizu za Olimpijske igre u Riju naredne godine.

Srpski rvač Davor Štefanek osvojio je bronzanu medalju na šampionatu sveta u Las Vegasu i izborio vizu za Olimpijske igre u Riju naredne godine.

Štefanek, koji je branio zlatnu medalju sa prošlogodišnjeg šampionata u Taškentu, u borbi za treće mesto, u kategoriji do 66 kilograma, savladao je Alžirca Tareka Benaisu sa 4:0.

Zlato je osvojio Nemac Frank Štabler, a srebro Korejac Ru Han Šu.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Olimpijada u RijuspŠtefanek
Komentari (0)
Dodaj komentar