Sudija koji je oštetio Srbiju oteran sa Mundijala, a evo šta je rekao o svom suđenju

Nemački sudija Feliks Brih, koji je oštetio fudbalsku reprezentaciju Srbije za očigledan penal protiv Švajcarske, izjavio je da je razočaran što je rano otišao sa Mundijala u Rusiji.

FIFA je odlučila da pošalje Briha kući, zajedno sa pomoćnicima, jer je na jedinoj utakmici koju je sudio na Svetskom prvenstvu napravio veliku grešku kada nije video penal i povlačenje Fabijena Šara i Stefana Lihštajnera nad Aleksandrom Mitrovićem.

„Razvoj situacije na Svetskom prvenstvu je za mene i moj tim veliko razočarenje, ali život ide dalje. Vratićemo se“, rekao je Brih, a prenosi nemački DFB.

Odluku da Brih, jedan od najcenjenijih sudija današnjice, ode sa Mundijala kao ispravnu vide i sudijski stručnjaci u njegovoj zemlji.

„Očigledno je Feliks teško kažnjen zbog odluka na meču Švajcarska — Srbija, FIFA je ozbiljna organizacija o ocenila je da za njega nema više utakmice. To je opravdano, moramo da prihvatimo odluku“, rekao je potpredsednik Sudijske komisije u Nemačkoj Roni Cimerman.

I Predsednik sudijskog odbora Luk Majkl Frolih priznao je da je razočaran da je Brih, kao jedini nemački sudija, prerano završio učešće na Svetskom prvenstvu, podsećajući da je imao uspešnu sezonu u Ligi šampiona.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

rusija2018sudija
Komentari (2)
Dodaj komentar
  • Radoslav Radović

    Ne placaju Svicarci vec siptari. On je dobio barem 100 puta vise nego da sudi do kraja zivota. Osim toga pokazao je jos jednom ko su Nijemci.

  • Anonimni

    Covek odradio posao, nema sta. Svajcarci dobro placaju.