Svet danas slavi rođendan najvećeg košarkaša svih vremena (foto, video)

Na današnji dan pre 54 godine rođen je najbolji košarkaš svih vremena, istinska sportska ikona i NBA legenda Majkl Džordan.

https://twitter.com/Sporf/status/832533874773221377

U 14 godina blistave karijere dominirao je najjačom košarkaškom ligom sveta, sa Čikago Bulsima je osvojio 6 NBA prstena i pet puta bio najkorisniji igrač lige. Impresivnoj kolekciji medalja dodao je i dve zlatne olimpijske medalje sa Drim Timom. Više od trofeja o njegovoj igri i statusu govore snimci njegovih utakmica koje na njegov rođendan dele milioni na društvenim mrežama.

Džordan je promenio košarku i sport, postao uzor mladim sportistima širom sveta i postavio rekorde koji su pali tek decenijama nakon njegove penzije. Prvi put se povukao 1993., odradio sezonu u bejzbolu kao profesionalac igrajući za Čikago Vajt Soks. Vratio se u NBA, uzeo još tri prstena sa legendarnom generacijom Bulsa, u kojoj su igrali Skoti Pipen i Denis Rodman. Drugi put se povukao 1999. godine, ali godinu dana kasnije vratio se još jednom, ovaj put u dresu Vašington Vizardsa, u kojem se 2003. zauvek oprostio od košarke, prenose mediji.

https://twitter.com/amin__hisham/status/832551529852833793

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Majkl Džordan
Komentari (0)
Dodaj komentar