Teodosić kod Jokića? Denver traži srpskog plejmejkera

Prema nezvaničnim informacijama, Denver je više nego zainteresovan da od jula, kada se otvara tržište slobodnih agenata, žestoko „napadne“ srpskog plejmejkera, kome krajem tekuće sezone ističe ugovor sa moskovskim CSKA. Uprava ekipe iz Kolorada svesna je da, po mnogima najbolji igrač van NBA lige, neće tek tako obući dres sa etiketom najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na planeti. Takođe, zna da nisu jedini u trci za Teodosića, jer se nedavno pominjalo da Juta i San Antonio sve intenzivnije gledaju ka Moskvi, pa su raspoloženi da mu pošalju ponudu koju će teško odbiti.

Nije u pitanju samo visina ugovora, koju bez ikakve dileme ne mogu da isprate evropski klubovi, čak i oni sa najvećim budžetima, jer Nagetsi imaju značajnog finansijskog prostora u seleri kepu. Važna je i dugotrajnost, pa Nagetsi pripremaju višegodišnji ugovor.

Upućeni još dodaju da bi veliki adut Denvera mogli da budu stil koji forsira trener Majk Meloun, ali i činjenica da mnogo članova stručnog štaba i uprave ima jake konekcije sa evropskom košarkom.

Naime, od šestorice Melounovih pomoćnika, dvojica su Evropljani, Đordi Fernandez (Španija) i Ognjen Stojaković (Srbija). Kris Finč je više od decenije bio trener na Starom kontinentu, Rajan Boven i Džon Beket su, pak, jedno vreme nosili dresove evropskih klubova, Stifen Grem je, kao igrač, jeo profesionalni hleb u Portoriku i Venecueli. Kada se njima „priključi“ asistent generalnog menadžera i predsednik košarkaških operacija, Litvanac Arturas Karnišovas, kao i Evropljani u timu Nagetsa, Jokić, Galinari, Ernangomez, jasno je da bi Teodosićev period adaptacije na NBA život bio „bezbolan“ i ekspresan.

Ostaje da se vidi u julu da li će sve to biti dovoljno da Denver uđe u istoriju kao prvi tim koji je uspeo da nagovori srpskog plejmejkera da poslovno preleti, prenose Novosti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

DenverMiloš Teodosić
Komentari (0)
Dodaj komentar